úterý 22. prosince 2015

Loki Laufeyson - Prosíme, nekrmit!

Po dlouhé době přidávám další kousek.
Tentokrát v něm bude zářit Loki v hlavní roli jako pravý bůh neplechy :-D
Bude to taková minisérie, kdy jej k jeho vězení postupně budou přicházet navštěvovat různí Avengers a on je bude náležitě trollit ;-)
Určitě pak napiště jak vás to zaujalo a... zkrátka hezký čtení.
*Niké*
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Návštěva první - Thor a cirkus Avengers

Moderní cela v samém srdci budovy S.H.I.E.L.D. Headquarters září nepřirozeným bílým světlem. Stojí tam, jako pěst na oko, uprostřed šedé tmavé haly s velkými kovovými dveřmi, kde vše páchne takovým podivným neosobním technickým pachem a v ní sedí mladý muž. Tedy, on vypadá mladě, ale ve skutečnosti je velice, velice starý. Je to totiž polobůh a nestárne, takže délku jeho života charakterizuje už nejméně čtyřmístné číslo. Už na první pohled je velice pohledný. Uhlově černé vlasy délky po ramena lemují jeho štíhlý, bledý obličej a tenká ústa a rovný nos také vylepšují jeho zjev. Bohovy zelené oči, chladné oči ledu, však skrývají zkažené jádro. Je škodolibý a také vcelku krutý a sobecký. Jeho pohled o něm rovněž prozradí, že ač se velice snaží vypadat netečně nebo znuděně, je velice neklidný. Lze téměř vidět ozubená kolečka v jeho hlavě, jak usilovně přemýšlí o možnostech útěku. Očima každou chvíli zalétne ke kamerám, které jej ostražitě sledují z každého rohu.
Rozhodl se, že si zkrátí čas ničením vybavení své cely a vstal. Když tu se otevřou dveře a do nich vchází urostlý muž se severskými rysy v  asgardském brnění a plášti červené barvy.
Muži na sebe pohlédnou a usmějí se. Ten nově příchozí radostně, ten uvězněný se spíše pohrdavě ušklíbne.
"Bratře," pozdraví se navzájem.
Thor Odinson přistoupí k bílému vězení blíže.
"Přišel jsem tě pozdravit, Loki. Teď již je těžší se k tobě dostat, když jsi uvězněn zde. Mitgarďané potom, co jsi utekl naposled ztratili důvěru v asgardské cely," pronese bůh hromu hořce.
"Ano, ano bratře, na Asgardu zkrátka všechno stojí za nic. Od vašich cel...," Loki škodolibě sjel Thora pohledem:"... až po...," významně se odmlčel.
Blonďák odbil jeho rýpnutí zamručením.
"Jen, kdyby ti něco chybělo, tak... pořád jsi Asgarďan a máš privilegia našeho mocného rodu."
"Říká ten, kdo si nechá poroučet od železné piksly, šaška, štětky, černého piráta,..."
"Tak dost Loki! Je to spolupráce mezi našimi světy a důležitá..."
Bůh klamu už jej ale neposlouchá a provokativně vyjadřuje svůj názor čarováním pohybujících se karikatur Avengerů.
Je tu Thor s obrovským oranžovým knírem pod nosem a přerostlými svaly navlečený v odporných starodávných černobíle pruhovaných plavkách, snažící se s obrovským řevem zvednout ze země malé párátko jako činku. A kapitán Amerika, oblečený a namalovaný, jako kýčovitý klaun, připitoměle se smějící a žonglující se štíty s pruhy a symbolem hvězdy. Kousek od něj se Ironman jen v červených trenkách, svaly natřené čímsi lesklým, postupně cpe do neuvěřitelně malé skleněné krychle a vedle stojí Hawkeye v princeznovských šatech a hází ostré nože na prkno, postavené za sebou, před nímž se tancuje hadí tanec Black Widow v odvážném latexovém oblečku.
No a Loki uprostřed toho se královsky baví a zpívá si známou cirkusovou znělku:
"Ra ta, ta da da da, da ta cirkus, ra ta, ta da da da, da ta cirkus..."
A to už hromovládce nepříčetně buší na sklo klece, jen aby se k tomu parchantovi dostal a mohl ho zaškrtit. Vznětlivý to muž.
"Konec představení, děkujeme za pozornost," směje se bůh neplechy, když armáda agentů vleče rozlíceného Thora z místnosti a snaží se jej uklidnit.
"A díky za návštěvu!"

3 komentáře: