čtvrtek 26. května 2016

Železné srdce - 13. kapitola

Vymítání Lokiho


Tak... tady se připravte na pořádnou dávku dramatičnosti a romantiky ;-)

Anthony Stark nehybně seděl svázaný na židli ve výslechové místnosti a napůl s obavami sledoval vysokého kapitána Ameriku, jehož tvář naplnil podivný výraz. Blonďatý voják silně zabouchl za odchozím Thorem těžké dveře a pak se otočil zpět do místnosti.
"Podotýkám, že mlátit svázanýho je vrchol zbabělosti," varoval ho a zmítl sebou v marném pokusu o uvolnění pout.
"Tak tě odvážu," opáčil Steve.
"Nemáš proti mně šanci," konstatoval překvapeně Tony.
"Já myslím, že ano. Už mám zkušenosti s krocením kamarádů, kterým to přeskočilo v hlavě."
Rogers k němu poklekl a rukama, částečně krytýma tmavými rukavicemi bez prstů, začal uvolňovat uzly. Stark ho u toho jen zvědavě pozoroval a pak to ticho nevydržel.
"Co si myslíš, že uděláš? Já nechci být zase slabej a tečka."
Kapitán pilně pracoval dál a sedícího ignoroval.
"Kdo by zase stál o nějaký pocity v porovnání s tou novou silou? Člověka to stejně oslabuje."
"Myslíš?"
"Pamatuju si ten večer, kdy jsem  měl prošpikovaný srdce skrz naskrz, pomalu jsem chcípal a vy...," železnému muži se zlomil hlas a přepadl ho mocný záchvat kašle.
"Byl jsem za tebou...," šeptl kapitán tiše: "Nepamatuješ?"
"Říct mi pár slov útěchy před smrtí?" zavrčel, už zase klidný, Stark uštěpačně.
"Teď jsme, z přátelství k tobě, vymysleli, jak tě uzdravit! Pocity můžou být i dobré, dávají člověku smysl proč žít! Jaký je tvůj smysl Tony?"
"Teď mluvíš jak nějakej zasranej cvokař!"
"A odpovíš mi, paciente?"
"A jakej máš ty smysl života, doktore?" Tony vrátil otázku.
"Tebe," odpověděl prostě muž a uvolnil poslední provaz.
"Teda řeknu ti, to je úchylný."
"Ne, to je pocit. Láska. Přátelství. Chuť obětovat za svého milého cokoliv, nosit mu snídani do postele, prát se za něj v hospodě, dát si jeho fotku do peněženky, aby s tebou byl i když je daleko, postavit si společný byt podle našich nejdivočejších představ, překonávat společně krize, měnit špinavé plenky a... a tak," rozvášnil se Steve.
"Tak to mi nic neříká," prohlásil nepříliš přesvědčivě Stark.
"Já vím, že až budeš zase zdravý, vrátí se tvá láska k Pepper a se mnou už asi nebudeš chtít ani promluvit, jak ti bude má neopětovaná láska protivná. Ale dostanu tě z toho, jelikož tě mám moc rád na to, abych tě nechal takhle," kapitánovi se leskly koutky očí.
Ironman seděl, jako solný sloup a zjevně sváděl jakýsi podivný vnitřní boj, ve kterém ani neznal bojující strany. První Avenger toho využil, jemně mu položil levačku na koleno. Tony seděl jako zmražený a naprosto nic nechápal. Možná by už bylo lépe, kdyby mu jednu vrazil. To by ho probralo.
Rogers jej něžně pohladil po vlasech a po šíji a přitáhl si jeho zsinalý obličej o něco blíže k tomu svému. Miliardář mohl v jeho obličeji vidět dlouho nahromaděnou touhu a cit, sám však necítil nic kromě neutuchající bolesti v hrudníku. Ať přestane! Blonďák se mu zblízka díval do očí, nehleděl však na barvu ani na tvar, nýbrž hledal v jejich hloubi toho, kterého tolik miloval. Už byl velmi, velmi blízko. Pootevřel rty a s počáteční nesmělostí  se o ty Starkovy něžně otřel. Tmavovlasého sžíral kromě bolesti také nutkavý pocit se rozkřičet. To, co se v tu chvíli dělo, jako by ho rvalo zevnitř. Nicméně se žádná z těchto věcí zatím neprojevila na povrch a Tony, s obratností  shnilého pařezu, začal tuto podivnou něžnost Stevovi oplácet. Jejich jazyky se setkaly v podivuhodné hře, která, kromě toho, že mu byla cizí, nebyla vůbec nepříjemná. Kapitán svého pacienta čechral ve vlasech a ruka, která dříve spočívala na jeho koleně, se vydala opečovávat svalnatou hruď. Po chvilce se Rogers mírně neochotně zase oddálil a zkoumal vynálezcovu reakci. Když žádná nepřišla, vydechl:
"Zachránil jsi mi život a já za tebe klidně nasadím ten svůj. Mám tě rád."
Něco ve Starkovi v tu chvíli přeteklo. Vyskočil, popadl první věc, kterou uviděl a prudce s ní třískl o stěnu. Stůl se rozsypal, jako domeček z karet a jeho kusy se rozlétly po celé místnosti. Zlomený Tony začal následně rozběsněně bušit do zdi, za zoufalých vzlyků. Mlátil, kopal, škrábal, útočil, tloukl a bil tak dlouho, než se zcela unavil a svezl se podél zdi k zemi. Jeho zpocené vlasy byly rozcuchané, skvělé vousy zmáčené slaností slz a ruce, celé zarudlé a plné modřin, měl volně svěšené kolem boků. Zvítězil nad Lokiho magií.
Kapitán Amerika mu jen beze slova nabídl ruku a když ji dobitý Stark přijal, nemohl se ubránit úsměvu.
"Tak pojď Starku, máme tu nějaká srdce, která si říkají o transplantaci," pobídl svého přítele.
Ten nemluvil, jen se do něj zavěsil a poslušně s ním kráčel fádními chodbami ústředí.
"Dokázali jsme to Nat! Tony bude souhlasit s provedením Lokiho kouzla," vyhrkl kapitán nadšeně do vysílačky.
"Výborně," zajásala černá vdova na druhém konci linky: "Clint vrátil Starkovo Bugatti, můžeš v něm Starka dovézt za námi do nemocnice. Všechno už je připravené."
"Děkuju."
Společnými silami se dostali k výtahu a vyšli z temné, nudné budovy do  překrásného slunečního odpoledne, kde už na ně na parkovišti čekalo Ironmanovo pomerančové Bugatti.
"Nepojedem radši na motorce?" zeptal se slabým hláskem Anthony.
"Ale musíš mě pevně obejmout, abys nespadl," mrkl na něj řidič.

1 komentář:

  1. Překontrolovat eToro, největší sociální investiční síť na světě, kde 1,000,000y klientů vydělávají kopírováním obchodních rozhodnutí našich nejlepších obchodníků.

    Obchodujte kdekoliv - Váš čas je peníze. Obchodujte na počítači, tabletu a mobilu

    Otevřené obchody na eToro: 227,651,647

    OdpovědětVymazat